Harta site-ului
Ajutor
Amenzi de până la 50000 lei pentru arderea frunzelor uscate
Amenzi de până la 50000 lei pentru arderea frunzelor uscate

Toamna este unul dintre cele mai bogate anotimpuri, unic prin multitudinea de culori și roade. Este anotimpul când pământul este acoperit de frunze.  Cu părere de rău, în cele mai multe cazuri, cetățenii preferă să le ardă, un obicei care, fără a-și da seama, dăunează grav mediul înconjurător. 
Potrivit specialiștilor de mediu, cel mai inofensiv pentru terra ar fi să le ducem la gunoi, sau să le depozităm în saci, ca ulterior în primăvară când încep muncile în câmp, să le folosim în calitate de îngrășăminte pentru sol.
Arderea frunzelor și a resturilor vegetale uscate afectează în mod grav calitatea aerului, degradează stratul fertil de sol și are consecințe grave asupra sănătății oamenilor. În timpul arderii frunzelor, în atmosferă se elimină substanțe toxice care dăunează sănătății celor ce locuiesc în preajmă. Fumul produs în procesul de ardere conține multe substanțe toxice, care pot provoca maladii grave. Totodată, arderea frunzelor uscate este o încălcare a legislației ecologice.
Stimați locuitori ai raionului Dubăsari vă informăm că în cazul în care veți opta și în continuare pentru arderea frunzelor riscați să fiți amendat cu 10.000-15.000 de lei, pentru persoanele fizice și de la 30.000 – 50.000 lei pentru persoanele juridice.
Îndemnăm și solicităm respectuos cetățenilor să renunțe la acest obicei nociv atât pentru teră cât și pentru ființa umană.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Amenzi de până la 50000 lei pentru arderea frunzelor uscate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta